up arrow

Почетак стране

unlock
I
ПРИПРЕМА

Где
смо
сада?

unlock
1
Анализа
стања

Где
желимо
да идемо?

unlock
2
Визија

Како да
стигнемо
тамо?

unlock
3
Циљеви и
мере
unlock
4
Јавна
расправа
unlock
II
СПРОВОЂЕЊЕ

Да ли
смо
стигли?

unlock
III
ПРАЋЕЊЕ
unlock
IV
ВРЕДНОВАЊЕ

Политика приватности

УВОД

Молимо Вас да пажљиво прочитате Политику приватности како бисте разумели начин на који прикупљамо, користимо и обрађујемо Ваше личне податке. Политика приватности се односи на сајт План развоја АП Војводине (www.planrazvojaapv.rs) који уређује Развојна агенција Војводине.

САГЛАСНОСТ

Коришћењем вебсајта www.planrazvojaapv.rs дајете сагласност на услове ове Политике приватности. Развојна агенција Војводине задржава право да повремено измени услове из ове Политике приватности, о чему ћете бити обавештени.

Прикупљање података

Све информације о Вама третирамо са строгом поверљивошћу и у складу са чланом 15. Закона о заштити података о личности („Службени гласник РС“, бр.87/2018). Врста и количина података које обрађујемо и чувамо зависи од начина на који користите наш вебсајт.

Ваши подаци ће се обрађивати и чувати све док постоји Ваша сагласност за то, тј. све до евентуалног опозива Ваше сагласности. У било ком тренутку можете да се предомислите и опозовете сагласност на обраду ваших личних података тако што ћете нас контактирати путем и-мејла: office@rav.org.rs. Опозив пристанка не утиче на допуштеност обраде која је вршена на основу пристанка пре опозива.

Такође, у сваком тренутку можете поднети приговор на начин на који се ваши лични подаци обрађују и уложити притужбу надлежном надзорном органу за заштиту података – Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, ул. Булевар Краља Александра 15, 11120 Београд, као и тужбу надлежном суду.

Метаподаци

Наш вебсајт можете користити са или без давања било каквих личних података, у зависности од потребе конкретне ситуације. У случају да не остављате податке о личности, на основу Вашег коришћења вебсајта прикупљају се само следећи метаподаци: страница са које сте дошли до нашег вебсајта, датум и време приступа, количина пренетих података, статус преноса, тип wеб-претраживача, ИП адреса, оперативни систем и интерфејс, језик и верзија софтвера претраживача.

Уколико остављате коментаре на нашем вебсајту у оквиру рубрике “Јавне консултације“, Развојна агенција Војводине прикупља и обрађује Ваше податке о личности и то: име и презиме, назив институције и сектора у чијем својству остављате коментаре, и-мејл адреса. Ваше податке о личности не чувамо дуже од оног времена које је неопходно да би се реализовала сврха због које су они прикупљени, односно не дуже од времена за које имамо Вашу сагласност.

Наша интернет страница садржи везу ка другим интернет страницама које нису покривене овим Обавештењем о приватности и колачићима. Ако приступате другим интернет страницама коришћењем обезбеђених веза, оператери тих интернет страница ће моћи да прикупљају информације од Вас које ће они користити у складу са својим политикама о приватности, а које се могу разликовати од наше. Развојна агенција Војводине не сноси одговорност за податке које прикупљају друге интернет странице.

Треће стране

Развојна агенција Војводине Вас упознаје са чињеницом да Ваше личне податке може пренети – у сагласности са меродавним прописима о заштити података– органима који спроводе законе, подзаконске прописе и друге императивне акте, државним органима, правним саветницима, екстерним консултантима или пословним партнерима.

Колачићи и друге технологије праћења – Изјава о коришћењу колачића

Овај вебсајт користи колачићиће. Колачићи су текстуалне датотеке са малим количинама информација које Ваш уређај преузме када посетите сајт. Колачићи се затим враћају на првобитну страницу при свакој наредној посети или на другу страницу која препознаје тај колачић. Колачићи се често користе јер омогућавају сајту да препозна кориснички уређај и тиме побољша функционалност.

Како бисмо били у могућности да стално побољшавамо наш вебсајт, користимо колачиће за сакупљање статистичких података о посетиоцима, као што су: колико људи посећује наш сајт, колико дуго користе сајт, на којим страницама сајта се задржавају итд.

Ако су поставке на софтверу који користите за преглед ове странице (Вашем претраживачу) прилагођене да прихвате колачиће које користимо, и наставите да користите наш сајт, подразумеваћемо Ваш пристанак. Ако не желите да примате колачиће, можете поставити свој претраживач тако да их ограничи или блокира. Сви савремени претраживачи омогућавају да промените подешавања колачића и обично се налазе у менију ‘опције’. Међутим, онемогућавање колачића ће вероватно значити да сајт неће радити као што је очекивано.

Како би наш сајт радио што боље, користимо колачиће који укључују:

  • Памћење параметара Ваших претрага
  • Омогућавање додавања коментара на нашем сајту

Не постоји начин да се ови колачићи спрече, осим да не користите сајт.

Контактирајте нас

Развојна агенција Војводине посвећено штити приватност свих корисника свог вебсајта. Уколико имате било какво питање у вези са овом Политиком приватности, молимо Вас да нам се обратите путем и-мејл адресе office@rav.org.rs. Ова Политика приватности важи за све странице на нашем сајту. Не примењује се на Интернет странице других организација, укључујући и Интернет странице блиских организација и странице трећих страна.

Ако имате било каквих питања у вези с овом Политиком приватности, контактирајте нас:

Развојна агенција Војводине, Стражиловска 2, 21000 Нови Сад

Преглед и анализа постојећег стања

Анализа постојећег стања је први корак у изради Нацрта Плана развоја АП Војводине 2023-2030. године. Њен основни циљ је свеобухватно, објективно и на поузданим подацима засновано сагледавање затеченог стања развоја.

Аналитичке подлоге за анализу стања израђене су од стране стручног тима са богатим искуством у реализацији сличних пројеката и експертизом из области економског и друштвеног развоја, инфраструктуре и заштите животне средине. Документ План развоја садржи најважније налазе анализе стања у оквиру сваког од четири развојна правца.

Додатни извор верификације израђене анализе стања представљао је процес јавних консултација са заинтересованим странама, у коме су учествовали представници свих релевантних организација цивилног друштва, струковних удружења и научно-истраживачких организација, као и представници јавне управе, укључујући и органе покрајинске и државне управе.

Преглед и анализа постојећег стања рађена на основу аналитичких подлога представљала је основ за дефинисање визије и приоритетних циљева, као и мера за постизање задатих циљева.

 


Друштвени развој покрива теме из области социјалне политике, социјалне заштите, образовања, иновација, науке, здравства, омладинске политике, спорта, културе, демографије, равноправности полова, националних мањина и др.

 


Заштита животне средине покрива теме: управљање отпадом, квалитет воде, квалитет земљишта, квалитет ваздуха, заштићена природна добра, бука у животној средини итд.

 

 


Економски развој покрива теме из области привреде, туризма, малих и средњих предузећа и предузетништва, пољопривреде и руралног развоја, иновација, науке, дигитализације, паметне специјализације итд.

 

 


Инфраструктура покрива теме из области енергетике, обновљивих извора енергије, саобраћајне инфраструктуре, телекомуникација, урбаног развоја, електроенергетског сектора, ИКТ итд.

 

 


 

Визија и циљеви